Investera i svenska startups 2024

Sverige, känt för sin rika historia, vackra landskap och progressiva samhälle, har under de senaste årtiondena även blivit känt som en global ledare inom teknik och innovation.

Med framstående företag som Spotify, Klarna och Skype som har sina rötter i detta nordiska land, är det ingen överraskning att Sverige har blivit en het plats för startup-investeringar.


Varför Sverige?

Sverige har en unik kombination av en stark utbildningsgrund, en kultur som uppmuntrar innovation och en regering som stödjer entreprenörskap. Dessa faktorer, kombinerat med en hög internetanvändning och en befolkning som är snabb att anamma ny teknik, skapar en perfekt grogrund för startups.

Regionernas roll i det hela

Från tech-hubben Stockholm till de innovativa städerna Göteborg och Malmö, varje region i Sverige har sin egen unika smak av entreprenörskap. Dalarna, Gävleborg och Västernorrland, till exempel, erbjuder en blandning av traditionell industri och modern innovation, vilket ger en unik möjlighet för investerare att dyka in i en mångfald av sektorer.

Fördelarna med att investera i startups i Sverige

 • Innovativ kultur: Sverige rankas regelbundet högt i globala innovationssindex, vilket visar landets engagemang för forskning och utveckling.

 • Stark teknisk grund: Med några av Europas bästa tekniska universitet, har Sverige en ständig tillförsel av talang redo att driva nästa stora idé.

 • Regeringsstöd: Från skattelättnader till bidrag, den svenska regeringen har en rad initiativ för att stödja startups.

Vad innebär det att vara investerare?

Att vara en investerare, särskilt en affärsängel, är mer än bara att placera pengar i ett företag. Det handlar om att gå med på en resa med startups, att använda sin egen erfarenhet som en hävstång för investeringar och att hjälpa dessa företag att växa.

 • Utbildning och nätverk - Som investerare får du tillgång till utbildningar, workshops och seminarier som hjälper dig att förstå grunderna i att investera i startups. Dessutom får du möjlighet att nätverka med andra investerare och dela erfarenheter.

 • Bidra med expertis - Utöver finansiellt stöd kan du som investerare också bidra med din expertis och erfarenhet till startups. Många startups söker inte bara kapital utan också rådgivning och vägledning från erfarna individer.

 • Engagemang - Att vara en investerare kräver både ekonomiskt engagemang och personligt engagemang. Det handlar om att vara aktivt involverad, förstå företagets vision och hjälpa dem att uppnå sina mål.

Att vara en investerare är en givande resa där du inte bara ser potentiell ekonomisk avkastning, utan också får möjlighet att forma framtidens företag och innovationer.

Augmenta Invests erbjudande

Hos Augmenta Invest är vi stolta över att kunna erbjuda en exklusiv möjlighet att investera i några av Sveriges mest lovande startups.

 • Diversifierad portfölj: Augmenta Invest väljer noggrant vilka företag de investerar i, med en diversifierad portfölj av företag som har potential att generera betydande avkastning och bidra till samhällsutvecklingen.

 • Några av företagen i portföljen inkluderar:

  • EXEGER Sweden AB: Ett sol- och ljuscellsbolag med patenterad teknik.

  • ONMED Oncology Medical Devices AB: Ledande inom elektrokemoterapiteknik.

  • LightAir AB: Fokuserar på att förbättra människors hälsa genom ren luft.

  • Billo: En digital lösning för att hantera post och bankärenden.

  • Skogsaktiebolaget Eternali: Ett företag som tar den europeiska träråvarumarknaden med storm.

  • med många fler ..

Sverige står i framkant av den globala startup-scenen, och med Augmenta Invest kan du vara en del av denna spännande resa. Oavsett om du är en erfaren investerare eller bara börjar din resa, erbjuder vi verktygen, kunskapen och möjligheterna för att göra dina investeringar framgångsrika. 

Kontakta oss idag för att upptäcka hur du kan bli en del av Sveriges nästa stora framgångshistoria.